OKRUHY INTERPRETÁCIÍ


1. SACHARIDY a LAKTÓZA: okruh analyzuje individuálne genetické danosti vstrebávať a metabolizovať sacharidy, sklony k laktózovej intolerancii, inzulínovej rezistencii, vysokému krvnému tlaku, stukovateniu pečene, citlivosť na soľ a fruktózu; súčasťou okruhu sú  genotypovo personalizované odporúčania a doplnkové informácie k téme (spolu cca 18 strán A4 textu).

2. TUKY a CHOLESTEROL: okruh analyzuje citlivosť na rôzne druhy tukov (SFA, MUFA, PUFA,) odlišné schopnosti  vo využití rastlinných a živočíšnych omega-3 tukov,  efektívnosť konverzie betakaroténov na vitamínu A, gény ovplyvňujúce hormóny hladu a sýtosti, ukladanie a odbúravanie tukov, termogenézu, sklony k nadváhe, k vysokým triglyceridom a cholesterolu, atď;  charakteristiky majú súvis s prevenciou aterosklerózy a Alzheimerovej choroby; súčasťou okruhu sú odporúčania a doplnkové informácie k téme (cca 17 strán A4 textu).

3. BIELKOVINY a HOMOCYSTEÍN: okruh analyzuje špecifiká metabolizmu bielkovín bohatých na metionín, genetické danosti k odbúravaniu toxického metabolitu homocysteínu, folátový cyklus; charakteristiky súvisia so sklonmi k  srdcovocievnym, onkologickým, neurologickým problémom a neplodnosťou; súčasťou okruhu sú odporúčania v ohľade príjmu špecifických foriem vitamínov skupiny B a kyseliny listovej podľa zistených genotypov a doplnkové informácie k téme (spolu cca 14 strán A4 textu).

4. IMUNITA a GLUTÉN: okruh analyzuje genetickú vnímavosť na glutén, histamín a lektíny, sklony k zápalom, paradentóze, astme, alergiám, psoriáze, osteoporóze, trombóze,  tráviacim ťažkostiam a problémom s mikrobiómom, špecifikuje genotypovo efektívne formy vitamínu, atď;  súčasťou okruhu sú odporúčania v ohľade prevencie problémov podľa zistených genotypov  a doplnkové informácie k téme (spolu cca 16 strán A4 textu).

5. DETOXIKÁCIA a ANTIOXIDANTY: okruh analyzuje genetické vlohy detoxikovať veľký okruh chemických látok prijímaných z prostredia, potravy a vo forme liekov; citlivosť na oxaláty, údené a prepečené mäso, červené mäso z hľadiska rizika hemochromatózy, bôb obyčajný (favizmus); charakteristiky súvisia s  prevenciou onkologických a očných ochorení, stárnutím a dlhovekosťou; súčasťou okruhu sú odporúčania v ohľade konzumácie mäsa, nutrientov s protirakovinovým účinkom a doplnkové informácie k téme (spolu cca 21 strán A4 textu).

6. KOFEÍN, ALKOHOL a NIKOTÍN: okruh analyzuje individuálne odlišnosti vplyvu kofeínu na zdravie srdca, spánok a sklony k úzkosti, závislosti na alkohole a nikotíne, vplyv karcinogénov tabaku na riziko rakoviny; súčasťou okruhu sú odporúčania a doplnkové informácie k téme (spolu cca 14 strán A4 textu).

7. FYZICKÉ DANOSTI a POHYB: okruh analyzuje vrodený potenciál pre mrštnosť, silu a vytrvalosť, okysličovanie tkanív, prívod energie, sklony k poškodeniu šliach, väziva, platničiek a kĺbov, podvedomé pohybové preferencie a vplyv cvičenia na hmotnosť; súčasťou okruhu sú odporúčania a doplnkové informácie (cca 12 strán A4 textu).

8. MENTALITA a PSYCHIKA: analýza vrodených sklonov k rýchlym reakciám, duševnému napätiu, obávam, náladovosti, zvýšenej reakcii na stres, predispozície na Parkinsona, genetické danosti vnímania šťastia, učiť sa, rozhodovať sa, cirkadiálnych preferencií, genetické faktory ovplyvňujúce inteligenciu, pamäť, výrečnosť, tvorivosť, atď; súčasťou sú odporúčania a doplnkové informácie k téme (cca 15 strán A4 textu).



Ku každému okruhu sú priložené Doplnkové informácie, ktoré obsahujú množstvo užitočných informácií a tipov k danej téme.