Bartoš-Delta, Kft., Oravská 2, 821 09 Bratislava, Szlovákia, www.bartos-delta.sk

Cégjegyzékszám: 46057340, IČ DPH: SK2023212114, Cégbíróság Pozsony I., 71283/B

8. feb. 2023


Vállalatunk, a Bartoš-Delta, Kft. plazma, valamint  vízsugaras vágóasztalok karbantartásával foglalkozik. A 2014-es év alatt végeztünk karbantartást Nagy-Britanniában, Ausztriában, Magyarországon, Lettországban, Litvániában, Lengyelországban és Szlovákiában. Szolgáltatásaink közé tartoznak a standard karbantartási feladatok, éves karbantartási fedettség, gépek preventív vagy periodikus átvizsgálása, alkatrészek beszerzése és cseréje, mindez az ügyfél elképzelései alapján. A gép átvizsgálása lehetővé teszi az ügyfélnek a gyártóeszköz aktuális állapotának megismerését, és a gyártás hatékonyabbá tételét. A vizsgálat eredményeként az ügyfél kézhez kap egy listát, amely tartalmazza a szükséges javításokat ahhoz, hogy az eszköz teljesíteni tudja a gyártási feladatokat üzemzavarok nélkül. A karbantartás és ez elégtelenségek elhárítása a kevésbé elfoglalt időszakokban, előre megbeszélt időpontban történik. Rendszeres karbantartással meghosszabodik a gépezet élettartama, megbízhatósága és pontossága. Minimalizálható így egy hirtelen meghibásodás esélye, mely negatívan befolyásolhatná vállalata menetét.

2014-ben elkészült az új vezérlőrendszerünk. A kompakt konstrukció nem foglal sok helyet és egy standard PC-re épül. Az elosztó alsó részében 3 transzformátor, feszültségforrás (24V/10A) és csatlakozók találhatóak. A középső részben helyezkedik el a 4 ventilátor, valamint a szervók, melyekből akár 8 darab is beszerelhető. Ha a hőmérséklet 40°C fölé emelkedik az elosztóban a ventilátorok automatikusan bekapcsolnak. A felső részben található a PC és a 19" monitor. A szervórendszerrel, portálon lévő modulokkal és az elszívóberendezés zónáival a PC soros vonalon keresztül kommunikál a PCCM3 modul segítségével. Az operátor billentyűzet és egér segítségével kezelheti a gépet, ezenkívül egy USB csatlakozó is a rendelkezésére áll. A számítógép Windows 7 és DOS6.22 operációs rendszerek alá bootolható. Maga a vezérlőszoftver (Aton) DOS6.22 alatt fut. A Windows 7 alatt az operátor viszont kényelmesen beolvashatja és szerkesztheti a vágási tervet, valamint teljes hálózati hozzáféréshez is jut.

              Előlnézet (fedő nélkül)                                                                           Hátullnézet (fedő nélkül)                                                        Monitor és a tápegység

A szervórendszer egy 32-bites DSP processzorra lett felépítve. Minden szervó egy hűtőből, adaptív áramszabályozóval ellátott tápegységből, ki- és bejövő jeleket feldolgozó modulból, valamint az irányító modulból áll, melyen a processzor található. Az aktuális információk egy 4-számjegyes kijelzőn jelennek meg, ahol többek közt a szervó állapotát, működés közben a motorokba folyó áram erősségét, meghibásodás esetében pedig a hibajelentést figyelhetjük meg. A szervók egy soros kommunikációs vonalon keresztül vannak összekötve a PCCM3 modullal és automatikus impedancia illeszkedéssel az utolsó szervón. A PCCM3 modul PCI slottal kapcsolódik az alaplaphoz. A szervók cserélhetők. A paramétereiket a szervók az Aton vezérlőszoftver felfutása után kapják meg.


                                              Szervók, készenléti állapotban                                                                                                               MC modul (Manual Control)                                           The Control System View with covers                                                                                            MCD Module (Manual Control with Display)

A vezérlőrendszer megfelel kiöregedett vagy meghibásodott rendszerek cseréjére. Mivel sokféle vágóasztal létezik ezért mindenképpen konzultáció szükséges a rendszer beszerelése előtt.

Főként Hypertherm, Kjellberg és Daihen plazmaforrásokra szakosodunk. Szállítunk alkatrészeket, fogyóeszközöket az eredeti gyártótól, valamint a Thermacut vállalattól.


A plazma áramforrásokhoz tudunk szállítani fuzzy digitális átfolyás-mérőt kombinálva hőmérővel. Egyes plazmaforrásoknál előfordulhat olyan helyzet, hogy a hűtőfolyadék nem folyik mégis a plazmaforrást indítani lehet ilyenkor is. A vágófej nincs hűtve ezért az károsodik. Az átfolyó mérő tolerál csökkentett áramlást, de ha az áramlás a megadott határ alá kerül akkor automatikusan kikapcsolja a plazma áramforrást, mielőtt károsodna a vágófej. Ezzel a plazma fej védve van a tönkremeneteltől. A hűtőfolyadék áramlási sebessége 7 másodpercig látható, majd megjelenik a hűtőfolyadéknak a hőmérséklete. A hűtőfolyadéknak a hőmérséklete nem befolyásolja a plazmaforrás kikapcsolását és csak jelzés értékű az üzemeltetőnek.Forduljanak hozzánk bizalommal.

Bartoš-Delta, Kft., Oravská 2, 821 09 Bratislava, Szlovákia

Cégtelephely: Tomášikova 30, 821 01 Bratislava

Dipl. Ing. Karol BARTOŠ       mobil: +421 911 221 562, e-mail: bartos@bartos-delta.sk